Як забезпечені засобами захисту лікувальні заклади Луцька

08 Квітня 2020, 13:59
Засоби індивідуального захисту 579
Засоби індивідуального захисту

Міська рада на сьогодні виділила понад 7 мільйонів гривень для лікувально-профілактичних закладів Луцька на боротьбу з коронавірусом, і деяких закладів обласного підпорядкування.

Про це під час сесії міськради 8 квітня розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

Зокрема 3,2 мільйони гривень для міської клінічної лікарні на закупівлю 4 апаратів штучної вентиляції легень. На сьогодні тендерну процедуру завершили. 13 квітня оформлять договори. Пів мільйона гривень виділили для цієї ж лікарні на кисневі концентратори для надання медичної допомоги в реанімації. 2,2 мільйони на засоби індивідуального захисту та дезінфектанти для медзакладів.

Саме міській лікарні на засоби індивідуального захисту виділили 1,8 мільйона гривень. На 70% ці кошти вже освоїли. Вони отримали більше 24 тисяч масок, майже 2,2 тисячі халатів одноразових, майже 3,4 тисячі костюмів одноразових, майже 200 окулярів, близько 700 респіраторів, 15 тисяч рукавиць одноразових.

«Орієнтовно два тижні тому цих засобів не вистачало, не можна було навіть їх придбати. Але сьогодні активно включилися постачальники, плюс благодійники допомагають і плюс місцеві виробники почали робити багато халатів, які закупляють і поступають у міську лікарню», – зауважив Володимир Лотвін.

Крім того, 500 тисяч гривень виділили на транспортне забезпечення медичних працівників, тобто на довіз медиків на роботу. 400 тисяч гривень для інфекційної лікарні на засоби індивідуального захисту. 100 тисяч гривень для Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги на засоби захисту.

Також мільйон гривень для доплати медпрацівникам: Луцькому пологовому будинку, так як він є опорним базовим закладом в області, який надаватиме допомогу хворим, вагітним, породіллям з підозрою або хворим на коронавірус; міській лікарні.

«По доплатах – кошти виділили, а далі керівництво лікарні дивиться, хто безпосередньо стикається з хворими або з підозрами на коронавірус, тому й виділяють доплати. Всім однаково не може бути», – пояснив Лотвін.

Базовою лікарнею, яка прийматиме хворих на коронавірус, каже секретар міськради Григорій Пустовіт, визначили Волинську обласну лікарню.

«Луцька міська лікарня працюватиме в ургентному режимі, тобто з тими людьми, які не інфіковані. Відповідно і вимоги по забезпеченню обласної лікарні і міської – різні», – додав Пустовіт.

Читайте також: Медики Луцької міськлікарні скаржаться на забезпечення засобами захисту

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024