У Володимирі ввели додаткові карантинні заходи у сфері торгівлі

14 Квітня 2020, 15:43
Торгівля 982
Торгівля

Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради прийняв рішення про додаткові невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста на період дії карантину. 

У документі зазначають, що всі продтовари у магазинах повинні бути пофасовані та запаковані, а також забороняють суб’єктам господарювання реалізацію гарячих напоїв та пива на розлив і готових страв, – повідомляють на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Відтак, на період дії карантину всім суб’єктам господарювання незалежно від форм власності, які на території міста Володимира-Волинського провадять діяльність, що є дозволеною відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами), необхідно забезпечити фасування та упакування продовольчих товарів (овочів, фруктів, хліба, хлібобулочних виробів, кондитерських виробів, круп, макаронних виробів, борошна, цукру, солі, яєць курячих харчових, сухофруктів тощо), які не мають промислової упаковки і розміщуються для продажу шляхом самообслуговування в торгівельних залах закладів.

Крім того, потрібно забезпечити фасування та упакування або розміщення у закритому торгівельно-технологічному обладнанні продовольчих товарів, які не мають промислової упаковки та недоступні для самообслуговування, проводити фасування, упакування та відпуск товарів, у чисту тару (пакети, коробки, папір тощо) з обов’язковим застосуванням одноразових рукавичок та спеціального інвентарю (щипців, лопаток, совків тощо).

Цим рішенням заборонено готувати та реалізовувати гарячі напої, напої на розлив (в т.ч. пиво) та  готові страви.

Наголошується на дотриманні санітарних та протиепідемічних заходів, а також забезпеченні відстані між відвідувачами у прикасовій та касовій зонах між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра  та на дотриманні відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень. 

У разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ рекомендувати залишити заклад з подальшим зверненням до сімейного лікаря.

Суб’єктам господарювання рекомендовано допускати відвідувачів в об’єкти загального користування в захисних масках чи респіраторах.

У виконавчому комітеті сподіваються на розуміння як зі сторони суб’єктів господарювання, так і зі сторони відвідувачів, а також просять подбати про власне здоров’я і безпеку рідних, бути гуманними та єдиними у нелегкий час випробувань.

Читайте також: Де у Володимирі продають продукти за найнижчими і найвищими цінами

До якого числа кафе, ресторани та фітнес-клуби у Володимирі «сидітимуть» на карантині

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024