На Волині на соціальні потреби сплатили понад 1,4 мільярда гривень єдиного внеску

07 Травня 2020, 17:42
1116

Протягом січня-квітня 2020 року на соціальні потреби держави волинські працедавці сплатили 1 мільярд 443 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомляє ГУ ДПС у Волинській області.

Із загальних надходжень цього платежу з початку року єдиний внесок, що сплачений волинськими працедавцями у квітні, склав  341,3 мільйона гривень. Ця сума – понад 90 % від сплаченого єдиного внеску у квітні 2019 року. 

«Очевидно, що спад показників надходжень єдиного внеску пов'язаний з пандемією коронавірусу. Наразі стан надходжень єдиного внеску відповідає  економічним тенденціям. Сподіваємося, що з повним відновленням господарської діяльності платників щомісяця розмір єдиного внеску буде збільшуватися», – зазначає в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що саме завдяки соціально відповідальному бізнесу, який в умовах пандемії гарантує безпеку своїм найманим працівникам та своєчасно відраховує належні податки і збори до бюджету, держава отримує кошти для виконання актуальних соціально-економічних програм.

Нагадаємо, відповідно до внесених змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період карантину тимчасово за періоди з 1 по 31 березня, з 1 квітня по 30 квітня та з 1 травня по 31 травня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю.

Читайте такожНа Волині під час карантину 515 ФОПів припинили свою діяльність

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024