Порушників у сфері продажу підакцизної продукції волинські податківці оштрафували на 5,5 мільйона гривень

17 Червня 2020, 13:03
1370

На Волині до порушників закону у сфері обігу підакцизної продукції застосовано штрафних санкцій на 5,5 мільйона гривень.

Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

З початку року на Волині проведено 76 фактичних перевірок підприємців, які реалізують підакцизну продукцію. За цей час встановили 134 порушення норм чинного законодавства. За допущені порушення при реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального платників податків оштрафували на 5,5 мільйона гривень.

Зокрема, під час перевірок волинські податківці встановили 22 факти роздрібної торгівлі підакцизною групою товарів без ліцензій та 7 випадків реалізації і зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку, 8 разів податківці фіксували факти продажу тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Підприємці також допускають продаж алкоголю і цигарок за цінами, що не відповідають встановленим, – зафіксовано 41 таке порушення. Також реалізують горілчані напої на розлив у місцях, що не мають статусу суб’єкта господарювання ресторанного господарства, встановлено 6 таких випадків. 

Підставою для застосування штрафів стали 5 встановлених фактів реалізації алкоголю і цигарок неповнолітнім. Окрім того, підприємці відповідатимуть і за 40 допущених порушень готівкового обігу, відсутність супровідних документів на підакцизну продукцію, незастосування касових апаратів РРО та невидачу розрахункових документів тощо.

Податківці закликають повідомляти про продаж фальсифікату, товарів без ліцензії та продаж алкоголю й тютюнових виробів особам до 18 років.

Читайте такожНа Волині протягом тижня викрили 36 порушень Правил рибальства

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024