У луцькому «політесі» презентували бізнес-інкубатор

04 Липня 2020, 10:19
799

З нагоди 54-ої річниці у Луцькому національному технічному університеті презентували студентський бізнес-інкубатор та стартап-школу.

Представив нову платформу для студентів ректор Луцького НТУ Петро Савчук – інформують на сайті ЛНТУ.

Ректор розповів, що ідея створення бізнес-інкубатора у Луцькому НТУ зародилася ще багато місяців тому під час його традиційної зустрічі зі студентами «Кава з ректором». Вона полягала у створенні майданчика, де студенти могли б здобути додаткові компетентності для відкриття власного бізнесу.

«Тут вони зможуть набути юридичних, фінансових та комунікативних навиків, які допоможуть їм правильно та конструктивно підійти до втілення власної бізнес-ідеї на території нашої держави. Ми зацікавлені у тому, аби освічена українська молодь лишалася в Україні і мала можливість досягнути успіху тут, на рідній землі, а не їхала шукати щастя за кордон», – наголосив ректор.

Читайте також: Як у луцькому «політесі» відсвяткували 54-річницю

Від 1 квітня на базі Луцького НТУ стартував проект «Студентський бізнес-інкубатор та стартап школа». Для учасників програми інкубації, після завершення карантину (студентів старших курсів, пріоритет надаватимуть випускникам неекономічних спеціальностей) передбачено комплекс безкоштовних послуг і ресурсів, а саме:

  • забезпечення площею (робоче місце офісного типу);
  • надання в користування офісного обладнання;
  • забезпечення телефонного та інтернет-зв’язку;
  • надання консультаційних послуг з питань реєстрації бізнесу, обліку та оподаткування, маркетингу, юриспруденції тощо;
  • консультації щодо бізнес-планування та управління бізнесом;
  • участь у тренінгах та семінарах на теми започаткування та ведення підприємницької діяльності;
  • інша методична та технічна підтримка.

Для того, аби взяти участь у конкурсі, необхідно було подати такі документи: конкурсна заявка; опис проектної ідеї; бізнес-план, або первинне фінансове чи техніко-економічне обґрунтування; копія Витягу з Єдиного державного реєстру фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (у разі зареєстрованого СПД); письмова згода на обробку персональних даних. Тож, за результатами відбору, уже відомі імена 20 перших інкубантів.

Як зазначив під час презентації проректор із НПР Сергій Шимчук,  студентський бізнес-інкубатор дає можливість підвищити шанси на успіх та зменшити витрати на організацію підприємницької діяльності на стартовому етапі. Головна мета програми інкубації – готувати і випускати успішні бізнес-стартапи, що є фінансово життєздатними й автономними.







 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024