Маневицькі «Стильні Панночки» серед переможців конкурсу гендерних ініціатив

13 Липня 2020, 17:48
Стильні Панночки 841
Стильні Панночки

У Асоціації міст України оголосили переможців конкурсу короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку.

Їх – 13, серед них і ГО «Стильні Панночки» з Маневич із проєктом «Жіноче підприємництво – майбутнє поряд», повідомили в офісі реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Конкурсна комісія, яка засідала днями в режимі відеоконференції, визнала переможцями ініціативи, спрямовані на:

  • Розбудову місцевого потенціалу, пов’язаного з участю жінок у місцевому економічному розвитку
  • Розширення економічних можливостей жінок
  • Розвиток жіночого підприємництва
  • Розширення участі жінок у прийнятті рішень на місцевому рівні.

Тож проєкт «Жіноче підприємництво – майбутнє поряд» має на меті – збільшення на території громади жінок-підприємців, які виготовлятимуть продукцію чи надаватимуть послуги, зокрема, й в умовах, що склалися під час та після карантину зумовленого коронавірусом. Серед іншого, передбачили і навчання веденню бізнесової справі з використаням ІТ-технологій та соцмереж.

До речі, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України, стало партнером проєкту-переможця з Маневиччини.

«Ми розпочали активну співпрацю зі «Стильними Панночками» ще на стадії підготовки проєктної пропозиції. Сьогодні стало відомо, що ініціатива маневиччан отримає фінансування тож, незабаром, втілимо її у партнерстві з Маневицькою селищною радою, Маневицькою районною філією Волинського обласного центру зайнятості, ГО осіб із інвалідністю «Довіра».

Найціннішим, на мою думку, є те, що реалізація проєкту розширить участь жінок в ухваленні рішень органами місцевого самоврядування, що стосуватимуться сфери місцевого економічного розвитку, – каже виконавчого директора Волинського РВ АМУ Мар'яна Конончук. – У рамках реалізації проєкту, в серпні, відбудеться зустріч учасниць проєкту, а це 20 жінок, 12-ть із яких мають статус безробітних, та 8 – потенційних  майбутніх підприємниць, із фахівцями РВ Асоціації міст України. Маневиччанки отримають вузькоспеціалізовані консультації у галузі права, гендерно-орієнтованого бюджетування, ведення власного бізнесу, участі у програмах місцевого економічного розвитку, співпраці з ОМС та контролюючими органами, захисту власних прав та інтересіви», ідеться в повідомленні.

На втілення проєкту «Жіноче підприємництво – майбутнє поряд» маневиччанкам потрібно трішки більше 46 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Асоціація міст України в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС) проводить конкурс для муніципалітетів-членів АМУ на фінансування короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку. Максимальний строк реалізації ініціатив – 4 місяці. Загальний бюджет конкурсу складає: 1 000 000 гривень.

Бюджет однієї ініціативи: від 40 000 до 100 000 гривень.

Читайте також: У Маневицькому районі перевірятимуть виборчі дільниці на доступність

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024