У Любомльському лісгоспі виробництво пиломатеріалів зробило підприємство рентабельним

01 Серпня 2020, 14:04
Виробництво пиломатеріалів на власній базі 670
Виробництво пиломатеріалів на власній базі

Державне підприємство «Любомльське лісове господарство» ще два роки тому мало велику заборгованість.

Наразі тут працює виробництво пиломатеріалів на власній базі, яке у стислі терміни зробило підприємство рентабельним. Про це повідомляє Волинське лісове господарство.

«На той час господарство мало велику кредиторську заборгованість, адже експортувати ліс-кругляк було заборонено, а на підприємстві майже не було потужностей для власної переробки деревини. Обладнання було морально і матеріально застаріле. Розвивати переробку в умовах тогочасних реалій, коли на рахунках не мали коштів на закупівлю нового обладнання, було важко. Практично переробку деревини ми починали розвивати з нуля. За рахунок інвестицій закупили нове сучасне обладнання – лінію Skywood, яка є повністю автоматизована і де практично відсутня ручна робота до моменту виходу готової продукції. Коштувала вона 7,5 мільйона гривень», – розповідає очільник лісгоспу Володимир Туревич.

Читайте також: У розсаднику Любомльського лісництва вирощують паростки сосни

Також, було проведено капітальний ремонт кранового господарства, під’їзних шляхів з асфальтованим покриттям, влаштування бетонних площадок та піднавісів для зберігання готової продукції, ремонт виробничих і адміністративного приміщень, цехів.

Наразі на підприємстві виробляється понад 10 видів продукції: пиломатеріали, палетна дошка, рейки, штахети бруски, бруси, шпали тощо.

«Відходи переробляємо у щепу, яку реалізовуємо для потреб місцевих котелень та на заводи для виготовлення OSB плити. Тирсу реалізовуємо для подальшого виробництва паливних брикетів і паливних пилетів», – каже фахівець.

Створення переробки замість продажу сировинного кругляку, здатне зробити держлісгоспи високорентабельними підприємствами, вважають у лісгоспі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024