Як обрати якісний котел опалювання

19 Серпня 2020, 14:19
1280

Автономне опалення використовується у всіх приміщеннях, де немає можливості підключення до міської тепломережі. Котли опалення служать альтернативним варіантом обігріву будівель будь-якого призначення в зимовий час.

Представлені вони на ринку в різних конфігураціях, тому споживач може вибрати потрібний варіант з певними параметрами експлуатації. Але не думайте, що купити економічний електрокотел в Україні – зовсім просте питання.

В основні критерії вибору опалювального котла входить визначення кількості контурів, необхідний рівень потужності, вид палива. Сучасні котли можуть працювати на газі, електриці, твердому і рідкому паливі. Від цього фактора залежить економічність експлуатації котла опалення, тому часто саме вид палива стає вирішальним при виборі тієї чи іншої моделі.

Одноконтурні варіанти котлів опалення служать тільки для обігріву об'єкта. Принцип їх функціонування полягає у циркуляції води по замкнутій системі. Це дає велику економічність, оскільки система споживає мінімум енергосировини. Такі моделі використовуються, якщо нема потреби у забезпеченні будівлі гарячою водою. Основний акцент при виборі котлів даного виду робиться на паливі, яке відходить для використання в заданому приміщенні.

Двоконтурні котли здатні забезпечити опалення і наявність гарячої води у житловому або виробничому об'єкті. За принципом дії вони відрізняються від одноконтурних котлів. Обладнання складається з двох незалежних теплообмінників. Закрита система служить для опалення приміщень. За незамкненою системою гаряча вода надходить для використання під побутові потреби мешканців.

Двоконтурні котли особливо популярні в приватних будинках через їх здатності одночасно вирішувати два завдання споживачів – цілодобову наявність тепла і гарячої води. Від потужності обладнання залежить можливість одночасної подачі гарячої води відразу на кілька джерел.

Якщо клас моделі не призначений для споживання води відразу кількома джерелами, система буде працювати не ефективно. Гаряча вода в цьому випадку буде надходити поперемінно з холодною. Для недопущення такої проблеми потрібно грамотно обирати конфігурацію котла виходячи з площі будівлі та кількості споживачів.

Підлогові котли володіють великим запасом потужності, за обсягом обладнання їх можна порівняти зі справжньою котельнею. Такі моделі розраховані на обігрів багатоповерхових приватних будинків. Для установки підлогових котлів буде потрібно виділити невелике окреме приміщення в будинку. В обладнання входить котел, циркуляційний насос, розширювальний бак, системи безпеки.

Для безперебійного та стабільного функціонування системи вкрай бажано, щоб установку котла будь-якого виду виконував фахівець.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024