На околицях Рівного збудують підприємство на тисячу робочих місць

16 Жовтня 2020, 17:02
2180

На околицях Рівного збудують підприємство із виробництва дизайнерських меблів. Для цього данський інвестор планує вкласти 11 мільйонів євро та створити тисячу робочих місць.

Наміри про розміщення нових потужностей висловили під час зустрічі голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та директор ТОВ «Об’єднана мода України» Лаурсен Стін Леврінг. Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Філія стане підрозділом Товариства «Об’єднана мода України». До нього входять аналогічні підприємства, що стабільно працюють у Львові, Почаєві, Великих Мостах і Бродах. Підприємства виробляють дизайнерській меблі, серед яких – дивани, м’які крісла тощо.

Продукцію експортують в більш ніж 11 країн Європи.

Інвестор планує збудувати великий виробничий об’єкт на площах в 40 тисяч квадратних метрів. В планах – створити виробництво замкненого циклу з виготовленням продукції з доданою вартістю.

«Наша компанія – це сімейний бізнес, заснований близько 50 років тому. Спочатку виробництво , було налагоджене у Польщі. В Україні це поки чотири філії, на яких працює 1300 працівників. Ми вирішили розширюватися, з нетерпінням очікуємо на початок робіт на Рівненщині», – розповів Лаурсен Стін Леврінг та подякував владі за підтримку та сприяння.

Сторони висловили сподівання на швидкий старт інвестиційного проєкт. Адже до цього тривала підготовка.

«Це результат роботи, яка продовжувалася близько року. До неї були залучені Рівненська ОДА, агенція «ІнвестІнРівне». Інвестори часто відвідували область, щоб вивчити економічні, логістичні, демографічні фактори. І лише зараз інвестор прийняв рішення на користь Рівненщини», – додав заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

На переконання керівництва Рівненської ОДА, таке підприємство продовжить розвивати меблевий кластер, адже стимулює розвиток суміжних галузей.

Читайте також: На Рівненщині у промислових масштабах вирощують фундук

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024