Ковельські депутати сподіваються, що вимоги місцевих підприємців вирішить на державному рівні

05 Листопада 2020, 16:26
741

У Ковелі працівники, які залишились без роботи в умовах «червоної зони», вимагають від міської влади дозволити торгувати. 

У четвер, 5 листопада, міська рада мала розглянути на позачерговій сесії питання щодо роботи підприємств в умовах карантину, втім, для її проведення не вистачило кворуму. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Обранці громади, які зібрались в сесійному залі, обговорили ситуацію, що склалась у місті. Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки Юрій Дідковський повідомив, що представники ОДА передадуть пропозиції ковельської комісії ТЕБ та НС Державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а вже та вирішуватиме, чи можна послабити карантин в регіоні. Волинь проситиме у «червоній» зоні дозволити відвідування закладів освіти, діяльність суб’єктів господарювання у сфері торгівлі та побутового обслуговування.


Депутат міської ради Ігор Пініс, який передав вимоги підприємців першому заступнику голови Волинської ОДА Сергієві Мовенку, зазначив, що ковельчани заручились його підтримкою. Зокрема, там запевнили, що обласна влада зацікавлена, щоб бізнес працював. І вони будуть комунікувати з державною комісією ТЕБ та НС і шукати шляхи виходу з ситуації.


 

«Вжиті усі заходи, аби завтра державна комісія ТЕБ та НС розглянула послаблення карантинних вимог у «червоній» зоні. Нам потрібно дочекатись рішень органу державної влади», – зауважив депутат Андрій Мілінчук.

Депутат Сергій Кошарук закликає підприємців не блокувати рух на трасі міжнародного значення. На його думку, це суперечить вимогам мітингувальників, адже вони таким чином перешкоджають роботі інших людей.

Потому обранці міської громади та керівники структурних підрозділів виконкому вийшли до підприємців та розповіли про прийняті рішення.

Через деякий час люди розійшлися, але пообіцяли, що у п'ятницю, 6 листопада, о 12:00, знову відновлять свою акцію, саме тоді заплановане засідання державної комісії ТЕБ та НС.

Читайте також: Ковельські підприємці перекрили «варшавську» трасу біля Люблинця

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024