У місцевих бюджетах Волині – майже 372 мільйони гривень плати за землю

12 Листопада 2020, 11:36
1099

Із загальної суми плати за землю, що надійшла до місцевих бюджетів Волині у січні-жовтні 2020 року, 308,2 мільйона гривень – це внесок юридичних осіб.  63,5 мільйона гривень земельного податку до бюджетів громад сплатили фізичні особи.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області.

Загалом місцеві бюджети Волині отримали на 2,2 відсотка більше плати за землю проти аналогічного періоду торік. Ріст надходжень з плати за землю є як серед юридичних, так і фізичних осіб.

«Оскільки плата за землю, як різновид податку на майно, залишається одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів, кожна громада повинна бути зацікавлена у впорядкуванні земельних відносин на своїй території. За належної уваги керівників ОТГ до питання оформлення підприємствами та фірмами правовстановлюючих документів на земельні наділи,  а також інформування громадян про важливість сплати земельного податку, місцевий бюджет стабільно отримуватиме передбачені законом податкові надходження», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук

У податковій службі краю звертають увагу громадян – власників  землі та землекористувачів, на обов’язковості перерахування до бюджету земельного податку. Несплата земельного податку своїм наслідком матиме формування податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені. 

Отож, якщо Ви – власник земельної ділянки, але з певних причин не отримали повідомлення від ДПС про нараховану суму земельного податку чи інформація у повідомленні містить неточності, варто провести звірку з податковою службою. Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі. 

Зокрема, отримати консультації щодо підстав нарахування майнових податків та провести звірку можна за місцем Вашої податкової адреси за  номерами телефонів, що вказані у посиланні.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024