Сільраді на Волині не дозволили заволодіти особливо цінними землями

04 Лютого 2021, 11:04
1760

Баківцівська сільська рада, що в Луцькому районі, провела державну реєстрацію права власності на 15 земельних ділянок, які відносять до особливо цінних земель державної власності.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Господарський суд Волинської області задовольнив позов Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, Національної академії аграрних наук України до Баківцівської сільської ради.

Визнали незаконними та скасували рішення органу місцевого самоврядування, а також рішення про проведену державну реєстрацію права власності сільської ради на 15 розташованих на її території земельних ділянок загальною площею 920 гектарів й вартістю 245 мільйонів гривень.

Читайте також: Директора підприємства підозрюють у відмиванні 750 тисяч гривень під час утеплення школи в Нововолинську

Прокурори з'ясували,  що Баківцівська сільрада у 2020 році з порушенням вимог Земельного кодексу України проінвентаризувала та зареєструвала право комунальної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які накладаються на землі державної власності, що перебувають у користуванні державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога».

Не зважаючи на включення сільрадою в межі населених пунктів сіл Баківці та Озеряни Луцького району  цих земельних ділянок, вони залишаються у державній власності та не можуть перейти у комунальну власність, відтак орган місцевого самоврядування не в праві ними розпоряджатися. Це довели прокурори у суді.

За втручання прокуратури припинили права комунальної власності Баківцівської сільської ради Луцького району на ці земельні ділянки, які відносять до особливо цінних земель державної власності.

Читайте також: Сільраду на Рівненщині зобов'язують взяти на баланс ґрунтову греблю

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024