Волинське підприємство готується експортувати молоко за кордон. ФОТО

08 Лютого 2021, 13:53
2405

На Волині є потужні підприємства з виробництва молочної та м’ясної продукції. Це фермерське господарство «Перлина Турії», керівником якого є Володимир Яренчук, та підприємство «УгринівМолоко», керівник – Андрій Турак.

Днями голова Волинської облради Григорій Недопад ознайомився із потужностями підприємств. Про це інформують у пресслужбі Волиньради. 

Виробничі масштаби «Перлини Турії» створили на базі кількох старих приміщень. Під керівництвом Володимира Яренчука виросло сильне підприємство, де вирощують поголів’я корів провідних порід, серед яких і порода Голштин, що славиться рекордними надоями молока. Від 50 до 70 літрів отримують на день від однієї корови. Молоко переробляється у закритому циклі, із використанням найсучаснішого доїльного устаткування.

Найближчим часом продукція має отримати європейські сертифікати якості, що відкриє можливості для розширення збуту за кордон. До слова, підприємство відоме високими зарплатами і великою кількістю охочих працювати.


На молокозаводі «УгринівМолоко» виробляють до 18 тонн молока щодоби, а продукція підприємства відповідає найвищим вимогам якості та має сертифікацію дитячого харчування. Виробництво здійснюється із дотриманням найвищих європейських норм, відповідає вимогам ДСТУ, молоко переробляється в закритому циклі з використанням кращого обладнання світових виробників.

«Волинь по праву може пишатися такими підприємствами, які працюють попри кризу та складні умови в державі. Адже при наявних потужностях є і проблеми зі збутом. На жаль, держава не забезпечує достатньої підтримки свого виробника. Ринкові умови такі, що менш якісну, «хімічну» продукцію збувати легше, бо вона має довший термін зберігання. А про її користь і безпеку за таких умов говорити не доводиться. Тому маємо докладати спільних зусиль для того, щоб молочна продукція екстра-якості від волинських виробників знаходила підтримку, легко потрапляла до споживача і виходила на міжнародний ринок. Адже від цього залежить успіх не лише сільгосппідприємств, але і всієї Волині», – зазначив Григорій Недопад. 

Читайте також: 






 

Коментарі
09 Лютого 2021, 12:18
Чудово, що такі успіхи в бізнесі. Цікаво, скільки ж вони заплатили податків?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024