Луцька районна рада контролюватиме справу садового товариства «Струмівка»

23 Лютого 2021, 14:11
Фото ілюстративне 797
Фото ілюстративне

До Луцької районної ради зі скаргою на незаконну діяльність Підгайцівської сільської ради звернувся мешканець Луцька Віктор Прищепа.

За його словами, у 1990 році рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради народних депутатів йому, як працівнику Луцького автотранспортного підприємства 10727, виділили земельну ділянку площею 0,08 га в селі Діброва під садівництво та городництво. Увесь час він доглядав та обробляв землю, висадив фруктові дерева. Про це йдеться на сайті Луцької райради. 

У 2017 році Прищепа звернувся до Підгайцівської сільради для приватизації згаданої ділянки, однак, за словами Віктора Прищепи, голова Юрій Семенюк звинуватив його та ще 122 члени садового товариства «Струмівка» у самозахопленні землі загальною площею 7,43 га.

У лютому 2018 року Підгайцівська сільська рада своїм рішенням відмовила усім 123 громадянам у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у зв’язку з тим, що вони знаходяться в охоронній зоні ліній електропередач і, мовляв, самовільно зайняті жителями Луцька без будь-яких дозвільних документів.  У тому ж рішенні зазначено, що ці ділянки заплановано передати у власність учасникам АТО.

12 серпня 2018 року Луцький міськрайонний суд скасував рішення Підгайцівської сільради та зобов’язав повторно розглянути заяву Віктора Прищепи, що й зробили 16 листопада того ж року, але сільська рада знову відмовила йому. Щоправда, цього разу причина була іншою – у зв’язку з тим, що цільове призначення ділянки було змінене і земля передбачалася тепер для ведення особистого селянського господарства.

Віктор Прищепа повторно звернувся, але вже із заявою про надання дозволу на розроблення  проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Рішенням Підгайцівської сільської ради дозвіл йому надали, але лише на половину ділянки – 0,04 га.

Віктор Прищепа не погоджується із таким рішенням сільради, вважає його не законним, оскільки користується земельною ділянкою площею 0,08 га із 1990 року.

За словами заявника, у листопаді 2020 року він приїхав на город у село Діброва і побачив, що без його відома та попередження земельну ділянку переділили працівники Підгайцівської сільської ради.

«Вважаю, що це самозахват цих земель Підгайцівською сільською радою, а саме Семенюком і Скопюком (Олександр Скопюк - землевпорядник Підгайцівської сільради, - авт.) в цілях своєї наживи»,  зазначив Віктор Прищепа.

Він звернувся до депутатського корпусу Луцької районної ради із проханням допомогти йому розібратися зі свавіллям Підгайцівської сільради та відновити справедливість.

«Депутатський корпус Луцької районної ради триматиме цю справу на контролі та діятиме у правовому полі», – йдеться на сайті.

Читайте такожУ Луцьку з місцевого бюджету підтримуватимуть вищі навчальні заклади

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024