З квітня у «Дії» запустять автоматичну реєстрацію ФОП

19 Березня 2021, 08:23
З квітня у «Дії» запустять автоматичну реєстрацію ФОП 1074
З квітня у «Дії» запустять автоматичну реєстрацію ФОП

З квітня у «Дії» з’явиться можливість автоматично реєструвати ФОПи без посередництва людей та сплачувати податки за допомогою прив’язаної у додатку картки.

Про це віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів під час форуму «Україна 30» 18 березня – повідомляє «Економічна правда».

Щодо автореєстрації бізнесу, Федоров пояснив, що наразі особа повинна авторизуватися у «Дії» та зареєструвати ФОП. Після цього окрема людина, реєстратор, повинна переглянути усі введені дані та прийняти подальші рішення. 

Водночас людський фактор може дати похибку, і для того, аби її уникнути, Мінцифра разом із Мін’юстом розробили автоматичну реєстрацію ФОП. Відтак, після реєстрації бізнесу та заповнення необхідних даних, уся перевірка проходитиме у реєстрах без участі людей.

За словами Федорова, наразі задоволеність онлайн-реєстрацією ФОП на «Дії» становить близько 90%, та завдяки можливості автоматичної реєстрації цей показник може збільшитися до 95-99%.

Також з квітня підприємці зможуть сплачувати податки у «Дії», проте наразі лише у додатку.

«Це буде займати декілька кліків, система все розуміє автоматично. Ви вводите суму, або вона підтягується з банків. Пишеться, скільки сплатити – натискаєте «сплатити». І, якщо карта прив’язана, Apple pay або Google pay відкривається, і все – три-чотири кліки й податки сплачені. Декларація вже у податковій», – пояснив Федоров під час форуму.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024