На Волині показники сплати ПДВ на 43% перевищують минулорічні показники

23 Березня 2021, 11:55
1085

За підсумками двох місяців 2021 року на Волині до держбюджету сплачено 450,5 мільйона гривень податку на додану вартість.

Таким чином, в області надходження ПДВ на 42,7 відсотка перевищили аналогічні показники минулого року. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області.  

Вагомий ріст сплати ПДВ у податковій службі краю пов’язують із суттєвим підвищенням якості адміністрування та ефективною протидією з боку ДПС сумнівним господарським оборудкам певного кола бізнес-структур.

«Система моніторингу оцінки ризиків безособово зіставляє та аналізує в автоматичному режимі господарські операції усіх без винятку платників ПДВ, зупиняючи реєстрацію ризикових оборудок. Тож для прискіпливого аналізу з боку фахівців податкової справи відбираються лише ті господарські операції, які несуть бюджетні втрати. Втім, кожен платник має право і можливість підтвердити  обґрунтованість своїх дій документально. У такому випадку реєстрація податкових накладних відновлюється», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що завдяки протидії потенційним бюджетним ризикам представники бізнесу реального сектору економіки отримують більш сприятливе конкурентне середовище, відповідно – сплата ПДВ зростає.

Довідково: протягом січня-лютого 2021 року волинському бізнесу відшкодовано 131,6 мільйона гривень ПДВ.

Читайте також: На Волині зростає кількість прихильників електронних звітів серед фізичних осіб

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024