Громади Волині залучили до бюджетів 18,6 мільйона гривень податку на нерухомість

25 Березня 2021, 13:13
1171

Упродовж січня-лютого 2021 року до місцевих бюджетів на Волині сплатили 18,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Нині показники сплати податку на нерухомість в області – майже на рівні показників минулого року. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області.

Щоб максимально залучити кошти від оподаткування нерухомого майна, в Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують кожній громаді врахувати, що надання в оренду чи лізинг з комерційною метою нерухомості виробничого, сільськогосподарського чи соціального призначення господарюючими суб’єктами передбачає оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Економічні умови через пандемію COVID-19 вимагають від органів місцевої влади надзвичайної уваги та контролю за кожним з потенційних джерел надходжень. Якщо у громаді відсутні рішення щодо ставок з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки чи певних типів об’єктів нерухомості, або ж ставки податку на нерухомість занижені, бюджетних втрат не уникнути.

Просимо всіх керівників громад проаналізувати чинні рішення щодо майнових податків та, у разі потреби, внести необхідні зміни», – наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що будівлі і споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності, не підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно на підставі підпункту 266.2.2 статті 266 Податкового кодексу України.

Аналогічна норма діє щодо будівель промисловості, зокрема у разі використання корпусів, цехів та складських приміщень у виробничій діяльності.

Довідка. Залежно від місця розташування (зональності) та типів об’єктів нерухомості ставки податку встановлюються територіальними громадами у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Читайте також: Лісокористувачі Волині сплатили до бюджетів 35,5 мільйона гривень ренти

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024