Нардепа від Рівненщини звинувачують в ухилянні від сплати податків

27 Березня 2021, 12:18
Нардеп Віктор Мялик 1450 Джерело: https://www.google.com/
Нардеп Віктор Мялик

Народному депутату Віктору М'ялику оголосили підозру в ухилянні від сплати податків на суму понад 97 мільйонів гривень.

Про це депутат повідомив Суспільному, – пише Володимирець.Сity.

Нардеп розповів, що у нього проводять обшуки і справа може бути політичним замовленням.

«Слідством встановлено, що підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва у селі Петропавлівська Борщагівка та селі Софіївська Борщагівка на Київщині багатоквартирних житлових будинків задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. При цьому реєстрації в якості суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив», — повідомила на своїй сторінці у Facebook генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що після завершення будівництва, підозрюваний зареєстрував на себе право власності на 1221 об’єкт нерухомого майна у цих будинках.

У 2015-2020 роках уповноважена особа продавала цю нерухомість та передала депутату понад 360 мільйонів гривень доходу з продажу.

Сам Віктор М'ялик заявив, що сплачував усі податки та має необхідні документи.

Водночас в Офісі генпрокурора заявляють, що нардеп декларував отримані гроші як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

«Попередньо, за даними експертизи, таким чином народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 мільйонів гривень», — зазначила Ірина Венедіктова.

При цьому, за словами депутата, коли він оформлював документи на будівництво, у документах було зазначено, що він будуватиме багатожитлову будівлю як ФОП і це не завадило йому отримати потрібні дозвільні документи.

«Я підтверджую, що я фізична особа, я на себе їх і оформив. І коли фізична особа оформила квартири на себе, він не може інакше продати як фізична особа, юридично. Для країни корисніше, коли ми продаємо квартири, як фізичні особи. Країна отримує в бюджет в десять разів більше, ніж юридична особа», – заявив Віктор М'ялик.

За його словами, справа може бути політичним замовленням.

Згідно з декларацією депутата за 2019 рік, йому належить 158 квартир в Києво-Святошинському районі, у Софіївській Борщагівці. Площа квартир від 38 до 95 квадратних метрів. Окрім того, нардепу належать гаражі, місця для парковок і земельні ділянки площею від 520 так до понад 1000 кв. метрів у тому ж районі.

Нагадаємо, що Віктор М’ялик здобув перемогу на виборах як самовисуванець у 155 окрузі. Народився у селі Воронки Володимирецького району (нині Вараський), живе поблизу Києва та має бізнес у сфері нерухомості на Київщині.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024