У Луцьку створили Жіночу ділову палату

17 Травня 2018, 15:28
1763

У Луцьку відбулося офіційне відкриття Волинської жіночої ділової палати, яка об'єднає активних представниць бізнесового життя області.

Про це Бізнес.Району стало відомо під час презентації, яка відбулася 14 травня.

«Ідея створення жіночої ділової палати на Волині не нова, вона існувала досить давно. Ми працювали в цьому напрямку. У цьому році після закінчення переїзду у нове приміщення та виборів у нас з'явилася гарна нагода запустити цей проєкт. Наша організація може бути прикладом, адже у нас зберігається гендерна рівність – понад 60% керівниць підрозділів. Присутні у залі – це приклад для жінок, які сумніваються, чи очолювати справу чи відкрити свій бізнес, тому сьогодні ми маємо гарну нагоду презентувати жіночу ділову палату на теренах Волині», – каже президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич.

Очолить Жіночу палату на Волині Ірина Галімська, яка очолює відділ зовнішніх зв'язків організації поїздок.

«Жіночу ділову палату України, як консультативно-дорадчий орган торгово-промислової палати, створили з метою сприяння розширення можливостей жінок в Україні. Мене дуже тішить, що Волинь також сьогодні отримала цю чудову перспективу, адже в об'єднанні – велика сила», – резюмувала пані Ірина.


 

Депутатка Волинської обласної ради, регіональна координаторка Української демократичної мережі Юлія Вусенко зазначила, що розрив у заробітній платні чоловіків та жінок становить 20% при однакових займаних посадах, дипломах та знаннях.

«Дії, які можуть змінювати нашу країну, можуть зароджуватися у таких колах та середовищах, коли жінки починають об'єднуватися і задумуватися над цими проблемами. Я зараз серед жінок, які можуть стати успішними та надихатимуть інших не боятися і діяти. Хочеться, щоб цей старт став успішним і кожна знайшла тут пораду, підтримку. Волинська торгово-промислова палата – це великий прорив для вас, адже підсилення жіночим бізнес-середовищем велика перевага», – вважає Юлія Вусенко

Такі регіональні осередки є також у Львові та Києві.

«Луцьк і Волинь – це перша наша ластівка. Перший наш регіональний осередок після Львова та Києва. Тішуся, що саме тут продовжиться розвиток нашого середовища. 250 жінок успішних по цілій Україні! У серпні організації виповниться два роки», – натхненно розповідає Наталія Карпенчук-Конопацька, яка вже 14 років працює у Львівській ТПП.

Поштовхом до створення Жіночої палати стало усвідомлення Наталії того моменту, що на економічних та аграрних форумах дуже мала частка жінок, хоча запит серед них висковий.

«Жінки не опиняються там, де приймають рішення. Вони є на переговорах, але їх не допускають до прийняття важливих рішень. Наша місія: об’єднання представниць бізнесу, освіти, культури шляхом підтримки, навчання та професійного розвитку. Ми хочемо показати, що гендер це не страшно, що кожна жінка заслуговує на те, щоб бути почутою. Є дуже великий запит на жіночі об'єднання. Цього року відбудеться перший жіночий економічний форум. Ми створили дуже якісний майданчик для комунікації прогресивних ділових жінок і вже маємо 10 різних комітетів, які займаються різними напрямками», – каже Наталія Карпенчук-Конопацька.

Жіноча плата ставить перед собою такі завдання:

  • сприяти розвитку економічних можливостей жінок,
  • розвиток жіночого підприємництва та кар’єри,
  • захист трудових прав жінок, промоція професій




 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024