Артем Гузь

Обрали нового очільника Волинської митниці: що про нього відомо

10 Червня 2021, 10:21

Днями завершився конкурс на вакантну посаду начальника Волинської митниці. За результатами останньої співбесіди перемогу здобув Артем Ігорович Гузь.

Про це повідомляє insider.Media.

Попередньо Артем Гузь обіймав посаду заступника начальника управління – начальника першого відділу управління викриття економічних злочинів Головного управління протидії економічних правопорушень ДФС України. Також він працював у Службі безпеки України.

В останній декларації, яку Артем Гузь подав 25 квітня 2021 року, вказано, що він має дружину Анастасію Манорик та сина Даниїла. 

У його власності перебуває земельна ділянка площею 12 соток у селі Козинці на Київщині. Також Артем Гузь задекларував чотири квартири: одну – в столиці площею 72 метри квадратні, подружжя придбало у 2016 році за 734 000 гривень, ще одна така ж сама квартира у столиці перебуває у спільній власності батьків його дружини та ще 45 квадратів – у власності батька, Гузя Ігоря Миколайовича.

Четверту квартиру, площею 71 квадратний метр новоспечений керівник Волинської митниці орендує у місті Черкаси. Певний час Артем Гузь був виконуючим обов'язки начальника ГУ ДФС у Черкаській області.

Урочистості з нагоди 23-ї річниці створення податкової міліції у ГУ ДФС в Черкаській області. (Артем Гузь по центру)
Урочистості з нагоди 23-ї річниці створення податкової міліції у ГУ ДФС в Черкаській області. (Артем Гузь по центру)

Власного автомобіля в Артема Гузя немає. Однак він задекларував Volkswagen Touareg 2013 року випуску та Audi А3 2016 року випуску, які належать його дружині і тестю.

Дружина Артема Гузя Анастасія Манорик, попри те, що кілька років перебувала у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, успішна бізнеследі. Вона має 10% прав на ТОВ «БАГГІ». Торік Анастасія отримала понад мільйон гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

Щодо своїх доходів, то Артем Гузь торік задекларував 255 тисяч гривень зарплати, отриманої на службі в СБУ, понад 22 тисячі гривень він заробив працюючи в ГУ ДФС у місті Києві, ще 89 тисяч – у Державній фіскальній службі України.

Попри те, що він працював у державних структурах, Артем Гузь також встиг попрацювати і у двох приватних фірмах: у ТОВ «Юнілін дистриб'юшн юкрейн» він заробив 243 тисячі гривень, а в ТОВ «Анкор персонал Україна» - ще 36 тисяч.

Щодо грошових активів, то в Артема Гузя, його дружини і навіть маленького сина накопичилось готівкою та на рахунках у банку 40500 доларів США та майже 1,1 мільйона гривень.

Коли представлять нового очільника Волинської митниці – наразі ще не відомо. У мережі про нього інформації вкрай обмаль.

Читайте також: