Дитячий табір поблизу Луцька відкрив літній сезон

10 Червня 2021, 12:12
Дитячий табір «Ровесник» 2826
Дитячий табір «Ровесник»

У дитячому таборі «Ровесник», що в селі Забороль Луцької громади, прийняли перших відпочивальників. На зміну до табору приїхало 157 учнів луцьких шкіл. Свою роботу табір розпочав із карантинними обмеженнями, без відвідування батьками та з вахтовим методом роботи персоналу. Цьогоріч батьки не відвозили дітей до табору самостійно, як було раніше. Про це пише Суспільне.

Через карантинні обмеження дітей централізовано привезли шкільними автобусами від Палацу учнівської молоді, говорить директор закладу Ігор Данильчук.

Зміна в таборі триватиме 14 днів. Відвідувати «Ровесник» батькам і стороннім, каже, заборонили. Зі слів Ігоря Данильчука, фактично це буде закрита територія.

Кожного відпочивальника оглянули медики та виміряли температуру. Діти повинні мати всі щеплення, інакше до табору не приймуть, говорить педіатриня Світлана Краснюк.

«Температура, шкіра, огляд на педикульоз, на шкірні захворювання. Якщо температура – взагалі не допускаємо до табору», – зазначила лікарка.

На роботу табору з міського бюджету виділили понад три мільйони гривень, зазначила начальниця управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко. Безплатні путівки отримали діти, які мають пільги та які відзначилися у навчанні й творчих конкурсах.

«У першу зміну працюватиме літня школа «Ерудит», тож традиційно у позаміському таборі оздоровлення і відпочинку «Ровесник» відбувається не тільки відпочинок дітей, а й навчання. Працює педагогічний склад, вихователі, обслуговуючий персонал», – повідомила посадовиця.

Читайте також: Активно і здорово: влітку на Світязі діятиме спортивний табір

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024