Чотири одиниці спецтехніки та три вантажівки: на Рівненщині припинили незаконний видобуток базальту

26 Серпня 2021, 11:31
Вилучені гроші 1430
Вилучені гроші

На Рівненщині здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Також розглядають легалізацію (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом, вчинену групою осіб та за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів. Про це йдеться на сайті Рівненської прокуратури.

За даними слідства, двоє осіб з 2017 року і донині видобували базальт загальнодержавного значення на родовищі, що знаходиться на території Головинської сільської ради Рівненського (колишнього Костопільського) району Рівненської області. Дозвіл на видобуток цієї корисної копалини вони не мали.

Читайте також: Селянина з Рівненщини судитимуть за бурштин

Слідчі, за участі спеціалістів, геодезистів та екологів провели ряд санкціонованих обшуків на родовищі та за місцем проживання осіб, імовірно причетних до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень.

Вилучили чотири одиниці спецтехніки, три вантажні автівки, грошові кошти в сумі понад 24 тисячі доларів США, 27 тисяч гривень, 200 євро, предмет ззовні схожий на бойову гранату та понад 350 патронів до стрілецької зброї. Крім того, вилучили документацію та чорнові записи. За даними слідства внаслідок протиправної діяльності підприємці отримали понад 70 мільйонів гривень прибутку.

Під час слідчих дій взяли зразки базальту. Після проведення необхідних експертиз встановлять суму шкоди, заподіяної державі незаконним видобутком породи.

Слідчі дії тривають, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень. Вирішується питання про накладення арешту на вказане майно.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення поліції №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 Читайте також: Бурштин, мотопомпи та старателі – правоохоронці виїхали на «клондайки» Сарненщини

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024