«Засилля приміських автобусів на вулицях Луцька»: міська рада висунула претензії до ОДА

27 Серпня 2021, 12:36
Приміські автобуси 760
Приміські автобуси

Луцька міська рада звинуватила Волинську облдержадміністрацію в недотриманні умов Меморандуму про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста.

Про це говорили під час засідання сесії міської ради 26 серпня.

«Луцька міська рада дотрималася зобов’язань меморандуму, а зобов’язання Волинської ОДА не виконуються. Це стосується приміських автобусних маршрутів, терміни дії договорів яких закінчилися. На сьогодні ми бачимо засилля приміських автобусів на основних проспектах і вулицях Луцька. В червні міська рада прийняла рішення щодо обмеження курсування приміських автобусів проспектами Перемоги та Василя Мойсея. Водночас була запропонована альтернатива: приміські автобуси мають здійснювати перевезення до автостанції. Ми надали локації», – зазначив  начальник відділу транспорту та зв'язку Віктор Главічка.

Ігор Поліщук додав: узгоджувати з міськрадою курсування маршруток ОДА зобов'язує Постанова Кабміну, але вони цього не виконують.

Читайте також: З резервного фонду виділять гроші на фестиваль «ART JAZZ» у Луцьку

Текст звернення подаємо:

«10 лютого 2020 року між Волинською обласною державною адміністрацією та Луцькою міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста Луцька виключно до вимог чинного законодавства та рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17 «Про забезпечення дотримання Закону України «Про автомобільний транспорт» на вулицях м. Луцька».

Однією з умов Меморандуму було, що по закінченню термінів дії договорів Волинська обласна державна адміністрація зобов'язується змінити схему та розклади руху по місту і привести їх у відповідність до вимог рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17.

Однак по наявній інформації договори на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах зазначених у Меморандумі продовжуються без зміни схем та розкладів руху автобусів по місту. Також продовжується дія договорів на перевезення пасажирів по приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Просимо Вас забезпечити виконання умов Меморандуму відповідно до рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17 зі змінами та доповненнями прийнятими рішенням міської ради від 23.06.2021 № 13/90, а також пунктів 16 абз. 5, 18 та 28 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176 «Про затвердження правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024