«Рівнетеплоенерго» ходить до боржників з держвиконавцями: як це відбувається

29 Серпня 2021, 16:06
Рейд держвиконавців 1255
Рейд держвиконавців

До споживачів, які мають понад 50 тисяч гривень боргу за тепло, працівники «Рівнетеплоенерго» йдуть з державними виконавцями. Журналістів вони запросили в один з таких рейдів, аби показати, як це проходить та як реагують боржники. 

Як розповів Суспільному речник підприємства Олексій Кривошеєв, рівняни боргують загалом 140 мільйонів гривень.

«Юристи підприємства подають до суду, якщо борг споживача сягає кількох десятків тисяч гривень», – розповів речник «Рівнетеплоенерго» Олексій Кривошеєв. Йдеться про тих, хто не платить за тепло систематично. За судовим рішенням речі й квартири боржників можуть описати та конфіскувати.

Під час рейду ввечері 25 серпня державні виконавці разом із працівниками підприємства обійшли чотири квартири. У трьох із них двері ніхто не відчинив. Там лишали виклик до виконавчої служби. Також просили сусідів повідомити господарів про їхній візит.

«У разі, якщо боржники не з'являться на виклик державного виконавця, є можливість застосовувати до них інші заходи примусового виконання щодо обмеження виїзду за кордон, притягнення до кримінальної відповідальності, так само накладання арешту на їхнє майно», – коментує старший державний виконавець Володимир Адамчо.

За його словами, у людей після опису майна є десять днів, щоб сплатити борг або його реструктуризувати – тоді арешт знімуть. Якщо заборгованість становить понад 120 тисяч гривень, суд може конфіскувати квартиру.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024