Пасічники громад Маневиччини представили свою продукцію на традиційному святі

06 Вересня 2021, 14:15
Пасічники громад Маневиччини представили свою продукцію на святі 1173
Пасічники громад Маневиччини представили свою продукцію на святі

Вже в шістнадцяте провели грандіозне свято «Бджоли та меду», яке щороку традиційно відбувається на початку осені.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

Медову продукцію представили пасічники Маневицької, Колківської та Прилісненської громад. Були як знані місцеві сімейні династії бджолярів, так і зовсім молоді пасічники, які нещодавно почали займатися цією справою.

Тут можна було спробувати та придбати різну медову продукцію: мед різних сортів, прополіс, пилок, горіхи з медом, вироби з бджолиного воску, медові подарунки на будь-який смак.

На початку  урочистого заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять маневичанина Сергія Ващука, який був організатором та натхненником проведення свята «Бджоли та меду»

Довідково: Сергій Панасович усе своє життя постійно опікувався Маневицькою районною спілкою пасічників та був ініціатором встановлення пам’ятника Бджолі, який занесли у книгу рекордів України.

Читайте також: У Маневицькій громаді відсвяткували 30 річницю незалежності України

Окремим пасічникам вручили відзнаки за їхню працю. Очільник громади нагородив грамотами членів організації за вагомий внесок у збереження народних традицій бджолярства та наголосив, що

«Готовий і надалі підтримувати молодого ініціативного голову громадської організації «Маневицька спілка пасічників» Миколу Горбача, який представляє інтереси усіх пасічників Маневиччини», – наголосив Олександр Гаврилюк.

Були на святі й сусіди, представники Колківської та Прилісненської територіальних громад, а саме заступник Колківського селищного голови Михайло Лобода та інспектор з питань екології Прилісненської сільської ради Олександр Самчук, які долучилися до вітань та вручили подяки пасічникам, що проживають на території зазначених громад.

Святковий настрій жителям та гостям створювали солісти та учасники кращих творчих колективів центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024