На Рожищенщині триває сезон збору картоплі

20 Вересня 2021, 14:14
Фермер Руслан Хомич 1080
Фермер Руслан Хомич

На Рожищенщині триває сезон збору овочів. Частина власників господарств уже збирають картоплю, решта збиратиме врожай з наступного тижня.

Про це розповів Суспільному керівник фермерського господарства Руслан Хомич.

На власному полі чоловік вирощує капусту, моркву та картоплю. За останні п'ять років з одного гектара поля збирає в середньому 10 тонн картоплі. Зі слів волинянина, конкурувати із великими агропідприємствами складно.

«Залишки бур'янів будемо відкошувати і копати. Потім копається столовий буряк, останньою копається морква і наостанок ріжеться капуста», – каже Руслан Хомич.

Зі слів фермера, конкурувати із великими агропідприємствами складно. 

«Маленькі фермерські господарства не допускаються до ринків збуту, до супермаркетів, а оскільки були закриті ярмарки через карантин, то ми отримали удар», – зазначив чоловік.

З одного гектара поля у селі Залісці Копачівської громади фермер-одноосібник Володимир Пащук зібрав майже 20 тонн картоплі.

«Одна картопля вродить, друга не вродить і воно перекриє одна одну. Буде насіння, їсти і на продаж», – каже чоловік.

Приїхав обмінювати картоплю на кавуни, помідори та цибулю на Волинь підприємець із Кривого Рогу Руслан Гринюк. Зі слів чоловіка, приїздить із 1997 року.

Збір картоплі на Волині може тривати до жовтня, моркви та буряка – до середини наступного місяця, капусту зрізатимуть ближче до зими, каже аграрій Руслан Хомич.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024