Старости рівненських громад підвищують свою кваліфікацію

16 Жовтня 2021, 12:17
Навчання для старост 881
Навчання для старост

Відбувся перший воркшоп в рамках навчальної програми «Кроки для старост 2021», яка проводиться за підтримки «U-LEAD з Європою».

На базі Рівненського регіонального офісу U-LEAD  проходив воркшоп для старост із Рівненщини та Львівщини. Модератором заходу був Михайло Шелеп, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування. Про це Бізнес.Район повідомляють у Рівненському регіональному офісі U- LEAD.

«Учасники воркшопу були надзвичайно активні. Завдяки цьому робота в групах була продуктивна, а старости детально розібрали запропоновані їм кейси. Таким чином, вони не лише закріпили інформацію з семінарів, але й отримали нові знання», – зазначає Михайло Шелеп.

Старости ознайомилися з особливостями антикорупційного законодавства та правилами декларування доходів посадовими особами місцевого самоврядування.

Також під час практикуму учасники багато працювали в малих групах, в яких розв’язували низку завдань з юридичних та організаційних питань щодо призначення на посаду старост, звільнення, подання ними декларацій, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

«До мого старостинського округу входить один великий населений пункт. Для мене посада старости нова, але раніше я працював на державній службі, тому певний досвід маю. Правда, зараз в роботі багато нового, тому такі навчання потрібні. Хотілося б ще у подальшому більше дізнатися про можливі шляхи залучення позабюджетних коштів для розвитку старостинського округу», – ділиться враженнями від воркшопу Роман Захарчук, староста із Березнівської громади Рівненської області.

Нагадаємо, що навчальна програма «Кроки для старост 2021» відбуватиметься онлайн і складається з 5 семінарів, 3 воркшопів та онлайн візитів до успішних старост українських громад. За результатами навчання старости матимуть змогу отримати сертифікат.

Читайте також: Програма «U-LEAD з Європою» підтримає громади у розвитку велоінфраструктури

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024