Волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету понад 2 мільярди гривень

16 Листопада 2021, 17:02
Податок на додану вартість 1040
Податок на додану вартість

За підсумками січня-жовтня 2021 року на Волині сплатили 2,4 мільярда гривень податку на додану вартість.

Сума сплаченого в області ПДВ перевищує торішні показники на 18%. Про це Бізнес.Район повідомили у сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Позитивна динаміка зі сплати ПДВ – стала тенденція від початку року. Цей факт у Головному управлінні ДПС у Волинській області пов’язують з якісним адмініструванням та ефективною протидією з боку ДПС потенційним бюджетним ризикам.

«Реальний сектор економіки повинен мати максимально сприятливі умови для власної діяльності, оскільки лише легальна економіка наповнює бюджет. Маючи належний інформаційно-аналітичний інструментарій, податківці своєчасно виявляють потенційні зловживання та запобігають використанню схем мінімізації. Для кожного господарюючого суб’єкта працювати в рівних конкурентних умовах надзвичайно важливо як точки зору успішної діяльності, так і наповнення бюджету», - запевняє начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що з платниками ПДВ фахівці податкового адміністрування контактують лише дистанційно.

«Сучасні інформаційні технології дозволяють виявляти потенційні бюджетні ризики без жодного втручання в господарську діяльність платника. На підставі ознак, за якими проведена господарська операція потенційно ризикова, реєстрація податкової накладної зупиняється. Втім, платник має право довести реальність здійснюваної операції і таким чином відновити реєстрацію накладної. Щоб не потрапляти до категорії ризикових, ми завжди радимо платникам уважно підходити до вибору ділових партнерів», - підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: В Шацькій громаді для потреб армії сплатили майже 3 мільйони військового збору

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024