У Нововолинську відбулася пресконференція очільника громади: звіт роботи та коштів за рік

01 Грудня 2021, 18:00
У Нововолинську відбулася пресконференція міського голови Бориса Карпуса за підсумками 2021 року 1334
У Нововолинську відбулася пресконференція міського голови Бориса Карпуса за підсумками 2021 року

Очільник Нововолинської громади Борис Карпус провів пресконференцію з підсумками року.

Подія відбулася 30 листопада. Про це повідомила кореспондентка Район.Іваничі.

На заході очільник громади прозвітував про свою роботу за 2021 рік.

Борис Карпус розповів про основні напрямки своєї діяльності, а також відповів на запитання журналістів та місцевих мешканців.

«Зараз важливим для громади питанням вважаю створення муніципальної варти, яка зараз успішно вже допомагає в налагодженні благоустрою міста. Вона контролює спалювання сміття, наявність паркомісць. Плануємо також відремонтувати авто для них. Неменш важливо – встановити відеоспостереження, освітлення вулиць. Особливо в невеликих провулках Нововолиснька. П'ять великих кварталів вже освітили», – розповів Борис Карпус.

Зі слів очільника громади, 150 тисяч гривень виділили на встановлення відеокамер в місті. Також чекають два поліцейських автомобілі для Благодатного та Грядівського старостинського округу. Адже з дня на день працівники приступлять до патрулювання міста.

Також Борис Карпус зазначив, що в цьому році є в планах замінити світлофори на вулиці, що йде до шахти №1, адже він періодично ламається. Встановлять сучасний з відліком часу.

«Також хочемо ліквідувати житлово-комунальні об'єднання. Створили вже 30 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків за останні чотири місяці», – наголосив мер Нововолинської громади.

З його слів,  мріє створити конкуренцію між приватними і державними підприємствами по обслуговуванні будинків, адже це може призвести до кращого надання послуг. Також з бюджету для цього виділили 2,3 мільйона гривень. Їх використають на програму підтримки об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. 

«Плануємо побудувати в місті невеликі модульні котельні для економії коштів. Вже є така в одному мікрорайоні. Обладнали її за 8 мільйонів гривень на шостому мікрорайоні. Встановимо ще дві на 5 і 15 мікрорайонах міста. Для цього шукаємо позабюджетні кошти», – наголосив Борис Карпус.

Важливим є і питання благоустрою в громаді. Зі слів мера, зміни в комунальному господарстві вже відбулася. Є тендер для того, щоб отримати автомобіль 5 в одному. Ним зможуть транспортувати, як листя восени, так і сніг взимку. Планують докупити трактор і додаткову техніку. До початку зими готові. Уклали угоди з місцевими підприємцями щодо снігоочисної техніки.

Борис Карпус наголосив, що пріоритетним є реконструювати дворики біля ліцеїв Нововолинська. та усучаснити спортзал в 8 навчальному закладі.

Також очільник зазначив, що планує з командою реконструювати паркову зону біля озера. Є претенденти на тендер по цьому питанню.

В наступному році розпочнуть реконструкцію парку.

Ще одне його досягнення – Центр надання адміністративних послуг в Благодатному, відкриття амбулаторії там же та ремонт стадіону в селищі. Також там буде працювати поліцейський офіцер.

Важливим на думку очільника є й те, що залучили інвестора до ремонту недобудованого будинку на 5 мікрорайоні Нововолинська.

«До кінця року дав завдання моїй заступниці розробити інвестиційний паспорт міста. Чекаємо на прийняття відповідного закону, щоб почати його розробляти», додав пан Борис.

Зі його слів,  в планах створити ще один основний відділок поліції в Нововолинську. Поки терміни не відомі. Шукають адвокатів для налагодження діяльності.

Також у Нововолинську є вже  перелік 65 будинків, які теплокомуненерго готове від'єднати від центрального опалення. Над цим питанням активно працюють.

Очільник Новоовлинської громади провів пресконференції про підсумки року
Очільник Новоовлинської громади провів пресконференції про підсумки року

«Щодо ситуації з COVID-19, то ситуація під контролем. Персоналу в нас достатньо. По-можливості, реагуємо на потреби населення. Встановлюємо додаткові пункти вакцинації, розгортали ліжкомісця. В місті сьогодні понад 70 % населення Нововолинської громади отримали щеплення. Кількість хворих вже зменшується» – зазначив мер.

Також очільник розповів, що в його планах створити центр перетримки та стерилізації тварин. Та виникла проблема. Люди сприймають його, як притулок. Приміщення є, але поки питання поставили на паузу. Думають, як правильно організувати.

Борис Карпус окремо наголосив на тому, що в громаді є проблема з робочою силою. Хоч і зарплатня в місті є однією з найвищих в області, сягає до 14 тисяч. 

Перспективним, на його думку, тут є розвиток фермерства: тепличних угідь.

Зі слів Бориса Карпуса, готують документацію на покращення умов в інфекційній лікарні. Поки немає кошторису, терміни невідомі. Якщо просто робити утеплення приміщення, потрібен рік, якщо ще додаткові роботи – до п'яти.

Також очільник громади наголосив, що децентралізація громад в Нововолинську була провалена. Адже її ціль – надання якісної освіти приєднаним громадам, покращення благоустрою. 

Пресконференція очільника Нововолинської громади
Пресконференція очільника Нововолинської громади

З його слів, всі обов'язки, так би мовити, лягли на плечі новоствореної команди. До слова, вони отримали єдину в області неоплачену зарплатню технічним працівникам. Тому збільшили штат своїх працівників, адже не справлялися первинним складом.

«Всі хочуть, щоб у владі працювали «святі волонтери». Щоб абсолютно безгрішні люди виконували роботу на громадських засадах. Так не буває. Адже знайти фахівця своєї справи за зарплатню в дві тисячі доларів в Нововолинську – нереально. Не буває якісно і дешево», – наголосив очільник громади.

 Зі слів Бориса Карпуса, до очолення громади він займався 16 років підприємницькою діяльністю і його дохід в 1, 5 рази перевищував сьогоднішню зарплатню. Тому він вважає, що зарплатня людини з величезними обов'язками повинна бути відповідно оплачена.

Очільник громади також зазначив, що до кінця року відремонтують ліцей № 7 у Нововолинську.

Очільник громади виділив зони розвитку на наступний рік: безпека мешканців, житлово-комунальне господарство, демографія, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, утеплення фасадів,  тепло заощадження, ремонт доріг, покращення благоустрою в дворах.

На кінець Борис Карпус зазначив, що до новорічно-різдвяних свят у Нововолинську готують ряд сюрпризів для місцевих мешканців та гостей міста. Запрошують усіх бажаючих приєднуватися!

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024