Шахтарі перекрили дорогу біля пункту пропуску «Ягодин»: що вимагають

02 Грудня 2021, 15:33
Шахтарі перекрили "Ягодин" 1351
Шахтарі перекрили "Ягодин"

Представники громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів праці Волині» перекрили дорогу міжнародного значення на «Ягодин».

Люди вимагають не вносити зміни до закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Про це повідомляє «Суспільне».

Акцію протесту організували з 11 години ранку та триватиме вона до 16:00. Люди ходять по пішохідному переході неподалік від міжнародного пункту пропуску «Ягодин». Через кожні пів години протестувальники пропускають автомобілі та автобуси.

На акцію зібралися більше сотні шахтарів, — розповів правоохоронець Володимир Солоненко.

Шахтарі проти прийняття законопроєктів № 3663 «Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та № 2743 «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування».

Голова профспілкової організації шахти № 9 Нововолинська Василь Гура каже, що після прийняття цих законів пенсіонерам не виплачуватимуть соціальних виплат, так званого «регресу», який отримують шахтарі у зв'язку з виробничими травмами та професійними захворюваннями, а лише пенсію.

«Якщо до думки шахтарів-пенсіонерів не дослухаються, акції будуть масштабнішими», — каже Василь Гура.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024