На Ковельщині монтують контактні дроти для електрифікації залізничного шляху

12 Грудня 2021, 14:00
На Ковельщині монтують контактні дроти для електрифікації залізничного шляху 1737
На Ковельщині монтують контактні дроти для електрифікації залізничного шляху

«Укрзалізниця» електрифікує дільницю Ковель – Ізов – Держкордон.

Залізничники розпочали монтаж контактного дроту, тривають роботи на 43-кілометровій дільниці Ковель – Овадно. Про це Район.Ковель стало відомо з сайту Львівської залізниці.

На підготовчому етапі енергетики встановили жорсткі поперечини, консолі, ізолятори, розкочують та монтують несучий трос. Зв’язківці виконують роботи з монтажу пристроїв СЦБ і зв’язку.

Загалом із початку будівельно-монтажних робіт з електрифікації на дільниці Ковель – Ізов – Держкордон встановили 1261 опору контактної мережі, 433 фундаменти, 357 анкерів, 428 консолей, 43 жорсткі поперечини, розкачано близько 17 км несучого тросу. Сукупно проклали 19 км кабелів різного типу. Завершили модернізацію переїзної автоматики на 11 залізничних переїздах дільниці та реконструкцію систем гучномовного оповіщення й паркового зв'язку на станціях Ковель, Люблинець-Волинський, Турійськ.

Читайте також:  На ковельській залізниці встановлюють силові трансформатори

Крім заходів, передбачених проєктом, комплекс робіт на об’єктах дільниці виконують колійники. Різними видами вже відремонтували залізничну колію загальною протяжністю 25 км, завершили ремонт 5 службових будівель, виконали середній ремонт 10 стрілочних переводів та поточний ремонт 6 посадкових платформ.

В «Укрзалізниці» електрифікацію дільниці Ковель – Ізов – Держкордон називають стратегічно важливою для галузі та держави, адже дозволить суттєво підвищити рівень експортних вантажних перевезень. Зокрема, збільшити вагу вантажних поїздів із 4,6 тис. тонн до 5,5 тис. тонн, підвищити пропускну спроможність дільниці та скоротити строки доставки вантажів, а ще – на 136,4 мільйона гривень на рік зменшити експлуатаційні витрати залізниці та відчутно (до 12 тис. т/рік) зменшити викиди продуктів згоряння в атмосферу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024