13 порушень рибальства – результат рибоохоронної роботи за тиждень

21 Грудня 2021, 17:03
Водойма 779
Водойма

У період з 13 по 20 грудня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 13 порушень природоохоронного законодавства.

Про це Бізнес.Район повідомили в пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 476 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 17 од. заборонених сітних знарядь лову, загальною довжиною 801 метр. Попереджено нанесення рибному господарству 8 041 грн збитків», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 13 грудня здійснили рибоохоронний рейд водоймами Ковельського району Волинської області. В ході обстеження річки Турія в межах Ковеля виявили порушення Правил рибальства – громадянин рибалив з перевищенням дозволених знарядь лову.  На особу оформили протокол про адмінправопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

Наступного дня в ході рибоохоронної роботи на річці Коростинка, поблизу села Великий Курінь Камінь-Каширського району викрили порушника, який знаходився поблизу водойми з сухою сіткою. Аналогічне порушення викрили 17 грудня на озері Тисоболь, поблизу села Броди Ратнівської ТГ Ковельського району. На обох порушників склали протоколи про адміністративні правопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

Того ж дня під час обстеження озера Тисоболь виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили 5 одиниць сітних знарядь лову, загальною довжиною 275 метрів. У сітках знаходилася риба: 2 ляща та 3 карасі сріблясті, яких в живому стані повернули у водне середовище. Попередили шкоду рибним запасам на суму 8 041 гривні.

В ході рибоохоронних рейдів рибпатрульні провели з рибалками роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства. Працівниками Волинського рибоохоронного патруля будуть й надалі проводитися інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо недопущення порушень рибальства. 

Читайте також: На Волині порушники рибальства завдали збитків на майже 100 тисяч гривень

Довідково.З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлено заборону на вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триває до 31 березня.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024