На Волині надходження екологічного податку склали майже 18 мільйонів

29 Грудня 2021, 12:40
Екоподаток 499
Екоподаток

На охорону довкілля за підсумками одинадцяти місяців 2021 року волинські платники до бюджетів усіх рівнів спрямували 17,9 мільйона гривень екологічного податку.

Про це Бізнес.Район дізнався у волинських податківців. 

Зокрема, до загального фонду за цей час надійшло майже 11,5 мільйона гривень екологічного податку, до спецфонду – 6,4 мільйона гривень екологічного податку. Ріст надходжень екологічного податку до загального фонду склав 13,7 відсотка, до спецфонду – 10,7 відсотка.

Господарюючі суб’єкти, діяльність яких чинить шкоду довкіллю, зобов’язані зареєструватися платниками екологічного податку.

Зокрема,  платниками екологічного податку повинні зареєструватися всі суб’єкти господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях.

Саме зараз держава надає право кожному, хто отримував доходи без належного оподаткування, задекларувати придбані активи. 

Одноразове добровільне декларування – це можливість законно і цивілізовано легалізувати кошти і майно, що були приховані від оподаткування. Громадяни, які задекларують свої активи і сплатять збір з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Щоб скористатися правом на податкову амністію  до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, – детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Читайте також: На Дубенщині два підприємства – найбільші платники податків в області

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024