На очисних спорудах Луцька встановлять сучасне обладнання для осушки мулу

02 Лютого 2022, 16:31
На очисних спорудах Луцька встановлять сучасне обладнання для осушки мулу 507
На очисних спорудах Луцька встановлять сучасне обладнання для осушки мулу

У червні цього року на очисних спорудах КП «Луцькводоканал» встановлять мобільний цех осушки мулу, який вирішить проблему переповнених мулових карт.

Про це Район.Луцьк повідомила пресслужба Луцької міської ради.

З допомогою мобільного мультишнекового дегідратора процес висушування мулу, який залишається після очищення стоків від населення, стане швидшим приблизно у 600 разів. Це допоможе вирішити ряд екологічних питань, покращить якість очистки стічних вод та в перспективні суттєво зменшить площу атмосферних викидів у атмосферне повітря.

За словами директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, накопичення мулу – ключова проблема всіх очисних споруд в Україні. Досі залишковий мул від стоків, що заходять на очисні споруди, лишався на очисних спорудах протягом двох років до часу його повного висихання. Мулові маси накопичувалися, піддавалися впливу природних явищ, займали великі площі.

«Щоб вирішити проблему, ми здійснили тестове використання найсучаснішої технології зневоднення мулу з допомогою мультишнекового дегідратора. Він пройшов успішні випробування на наших очисних спорудах. Стічні води, які потрапляли на очисні, одразу віджималися, а висушений мул відділявся. Тому вже у червні на очисних буде встановлена нова сучасна європейська технологія очистки мулу», – зазначив посадовець.

Обладнання вже виготовляється у Європі, а згодом пройде доукомплектацію в Україні. У червні заплановано встановлення обладнання і початок його роботи на очисних спорудах.

«Луцькводоканал» – перше в Україні підприємство серед водоканалів, яке використає мультишнековий дегідратор у вигляді мобільної системи.

Читайте також: Лучани скаржаться на роботу Волиньобленерго та часті відключення світла

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024