Аграрні асоціації України просять не купувати зерно в росії

06 Березня 2022, 10:29
Зерно 450
Зерно

Провідні аграрні асоціації України звернулися до міжнародних зернотрейдингових компаній щодо припинення закупівлі зерна в росії та будь-якої співпраці з бізнесом РФ. 

Це такі асоціації – УКАБ, ВАР, АСУ, УАК, ВАФ та інші, які сумарно об’єднують виробників понад 50 мільйонів тонн зернових та олійних культур – від фермерів до агрохолдингів. Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримує це звернення, інформують на сайті ВР.

Україна – аграрна країна, яка годує світ. Минулого року був зібраний рекордний врожай зернових та олійних культур – 108 мільйонів тонн.

«Станом на зараз ми маємо величезні надлишки призначені на експорт: кормового зерна кукурудзи – близько 15 мільйонів тонн, соняшника під олію в обсязі до 3 мільйонів тонн та шроту до 3 мільйонів тонн, сої – до мільйона тонн, які країна могла б постачати світу і підтримувати нашу економіку», – пишуть на сайті.

Однак, РФ розпочала криваву війну в Україні, заблокувала українські порти, обстрілює та бомбить цивільні вантажні кораблі з людьми на борту в портах України. За минулий тиждень – тиждень війни – світові ціни на зерно через дії росії злетіли на 50-70 $/т.

Весь світ платить за безглузді та криваві дії агресора. При чому більшість міжнародних зернотрейдерів продовжують купувати зерно та інші продовольчі товари в росії, фінансуючи таким чином їхні війська.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024