Visa та Mastercard повністю виходять з росії та зупиняють транзакції

06 Березня 2022, 15:19
Картки 1266
Картки

Платіжні сервіси Visa та Mastercard заявили, що повністю зупиняють роботу в росії та найближчими днями припинять усі транзакції за картками.

Про це повідомили пресслужби компаній, передає «Економічна правда».

Visa заявила, що рішення вже набрало чинності. Компанії знадобиться декілька днів, аби припинити всі транзакції. Після завершення всі транзакції, ініційовані з картками Visa, випущеними в Росії, більше не працюватимуть за межами країни, а будь-які картки Visa, випущені банками за межами РФ, більше не працюватимуть на території Російської Федерації.

«Ми змушені діяти після безпідставного вторгнення Росії в Україну та неприйнятних подій, свідками яких ми стали», – заявив Ел Келлі, голова та головний виконавчий директор Visa Inc.

«Нам шкода, який вплив це рішення матиме на наших колег, клієнтів, партнерів, та власників карток, які ми обслуговуємо в Росії. Та ця війна та загроза миру вимагають, аби ми діяли відповідно до наших цінностей», – додав він.

У Mastercard також заявили, що картки, випущені російськими банками, більше не підтримуватимуться мережею Mastercard. Будь-які картки, випущені за межами країни, не працюватимуть у російських продавців чи у банкоматах.

Водночас у російському Сбєрбанку повідомили, що випущені в РФ картки працюватимуть далі на території країни-агресора.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024