Центральні банки України і Польщі підписали меморандум про співпрацю

12 Квітня 2022, 15:11
Україна й Польща 593
Україна й Польща

Національний банк України та Національний банк Польщі (НБП) підписали меморандум про домовленості для посилення співробітництва в умовах військової агресії російської федерації проти України.

Відбулося це 11 квітня, інформує пресслужба Нацбанку України.

Укладення меморандуму є основою для розширення співпраці та сприятиме обміну інформацією і взаємній підтримці двох інституцій, а також встановленню тісніших зв'язків у фінансовій та банківській сферах між двома країнами.

«Партнерські стосунки та тісна співпраця між нашими інституціями пройшли не лише випробування часом, але й війною. Я щиро вдячний вам та вашій команді за той величезний внесок у фінансову оборону нашої країни, який ви робите з самого початку вторгнення агресора в Україну.

Одним із беззаперечних доказів цього є рішення Національного банку Польщі відкрити своп-лінію на 1 мільярд доларів США. Я радий, що маю можливість підписати цей важливий документ, який ще раз підтверджує нашу спільну відкритість та налаштованість на розбудову і зміцнення відносин», – наголосив голова НБУ Кирило Шевченко, звертаючись до професора Адама Глапінського, голови Національного банку Польщі, під час підписання меморандуму.

«Під час зустрічі у Варшаві ми обговорили співпрацю, спільні проєкти та виклики, що постали перед центральними банками через війну в Україні. Разом з Кирилом Шевченком ми підписали меморандум про домовленості на підтвердження наших хороших відносин та міцних зв’язків між нашими банками», – сказав професор Адам Глапінський, голова Національного банку Польщі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024