Майже 30 порушень рибальства – результат рибоохоронної роботи за тиждень на Волині

05 Травня 2022, 13:10
Порушення Правил рибальства 684
Порушення Правил рибальства

Волинський рибоохоронний патруль продовжує активну рибоохоронну роботу на водоймах Волині. У період з 25 квітня по 1 травня волинські рибоохоронці викрили 29 порушень Правил рибальства.

Про це інформує пресслужба рибпатруля.

Серед них 22 порушення за ч. 3 т. 85 КУпАП (порушення рибальства), 2 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство з використанням заборонених знарядь лову), 3 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та 1 – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, склали один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників наклали 1 275 гривень штрафів, решту накладуть суди, куди скерували матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 12 заборонених знарядь лову та 7 кілограмів водних біоресурсів», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

27 квітня небайдужі рибалки повідомили, що на водоймі біля річки Омелянівка на вулиці Ковельській у Луцьку громадянин здійснює продаж мотиля без відповідних дозвільних документів. Рибпатрульні прибули на вказане місце та склали на порушника протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, який передадуть до суду для притягнення громадянина до відповідальності.

Волинський рибпатруль нагадує, що згідно п.4.9 Правил рибальства лов водних безхребетних (мотиль, гамарус, волохокрилець, дафнія,  циклоп, артемія та інші види) дозволяється безкоштовно на водоймах   загального   користування для застосування як наживки при риболовлі або для  потреб  акваріумного риборозведення в кількості не більше 0,1 кілограма на ловця за добу. Продаж виловленого для власних потреб мотиля забороняється.

27 квітня в ході рибоохоронної роботи на озері Оріхівське, поблизу села Оріхове Ковельського району Волинської області виявили грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненим сітним знаряддям лову.

На особу склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

Пізніше на водному об’єкті, що з’єднаний з озером Оріхівським викрито жителя села Межисить Самарівської громади, який порушував Правила рибальства. На особу оформили протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП, протокол за ст. 188-5 КУпАП (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та наклали відповідні штрафні санкції.

Нагадуємо, що з 11 квітня 2022 року на Волині діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024