Кількість відвідувачів луцького ЦНАПу наблизилась до довоєнних показників

12 Травня 2022, 13:18
ЦНАП у Луцьку 461
ЦНАП у Луцьку

Кількість відвідувачів луцького ЦНАПу наблизилась до довоєнних показників.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центру надання адміністративних послуг.

«10 травня Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку прийняв 583 відвідувачі Це найбільший показник за час воєнного стану. Ми вже наблизилися до рівня, що передував повномасштабному вторгненню росії в Україну», – йдеться у повідомленні. 

У перші тижні усі державні реєстри були закриті, тому ЦНАП основну діяльність скерував на надання консультаційної, інформаційної підтримки населення та роботу в Луцькому центральному пункті допомоги ЗСУ і постраждалим у війні. Із кінця березня відновився доступ до окремих реєстрів, зокрема, для надання послуг у сфері будівництва, оформлення паспортів, реєстрації бізнесу.

Отож з 24 лютого жителі громади, вимушено переміщені на Волинь особи скористалися близько 16-ма тисячами консультацій фахівців ЦНАП (в середньому 350 у день) та отримали понад 8 тисяч адміністративних послуг.

Найбільш популярними під час воєнного стану стали:

  • оформлення, видача та обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон (майже 1, 5 тис.);
  • видача довідки щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання особи (1,3 тис.);
  • подання відомостей власника жилого приміщення про безоплатне тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (понад 600);
  • реєстрація повідомлень та декларацій по будівництву (майже 500).
Наразі недоступним залишається набуття права власності на нерухомість, надання комплексної послуги єМалятко, реєстрація або зняття з місця реєстрації місця проживання (за винятком померлих) та послуги Держгеокадастру.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024