На Волині понад 260 гектарів повернули в державну власність

20 Травня 2022, 12:12
Земельні ділянки 551
Земельні ділянки

За прокурорського втручання у Волинській області земельні ділянки площею понад 260 гектарів повернули в державну власність.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Луцької окружної прокуратури  в інтересах Міністерства освіти і науки України і Львівського національного аграрного університету до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та Горохівської міської ради.

Зокрема визнали незаконними і скасували акти органів державної влади та припинили право комунальної власності на земельні ділянки загальною площею понад 260 гектарів, що належать навчальному закладу на праві постійного користування та є державною власністю.

Прокурори з'ясували, що у 2020 році під час проведення інвентаризації земель земельні ділянки державної форми власності, якими користувався університет, в порушення вимог чинного законодавства були передані у комунальну власність Горохівської територіальної громади.

Змінено було і їхнє цільове призначення із земель сільськогосподарського призначення на землі запасу.

У судах двох інстанцій прокурори відстояли позицію щодо припинення права власності громади на земельні ділянки державної власності, якими користується вищий навчальний заклад.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024