На Волині власники та користувачі землі сплатили до місцевих бюджетів майже 200 мільйонів гривень плати за землю

24 Червня 2022, 16:50
Плата за землю 312
Плата за землю

Упродовж січня-травня 2022 року місцеві бюджети Волині отримали у розпорядження 197,8 мільйона гривень плати за землю. Показники залучення плати за землю громадами дещо менші тогорічних надходжень за аналогічний період.

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Основну суму надходжень до бюджетів громад сплатили юридичні особи – 185 мільйонів гривень. Тим часом громадяни-землевласники спрямували до місцевих бюджетів  майже 13 мільйонів гривень земельного податку.

Враховуючи обставини воєнного часу певні групи платників податків тимчасово звільнені від виконання податкових зобов’язань.  Однак, у регіонах, де не ведуться активні бойові дії, податкова служба рекомендує своєчасно сплачувати податки до бюджету.

Саме належна податкова дисципліна – одна з передумов бюджетної стабільності громад. У час протидії військовій агресії рф органи місцевого самоврядування повинні мати фінансовий ресурс задля підтримання у належному стані інфраструктурних об’єктів та вирішувати соціально-економічні питання, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Оскільки плата за землю зараховується винятково до доходів місцевих бюджетів, у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують усім землевласникам – громадянам насамперед погасити заборговані за минулі роки суми земельного податку.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024