«Едельвіка» представила текстиль на міжнароджній виставці у німецькому Франкфурті

04 Липня 2022, 13:12
«Едельвіка» на виставці Heimtextil 2022 1060
«Едельвіка» на виставці Heimtextil 2022

Луцька компанія «Едельвіка» взяла участь у всесвітньовідомій міжнародній профільній виставці домашнього текстилю Heimtextil 2022.

Про це Бізнес.Район в «Едельвіці» розповіли після повернення з виставки.

Подія проходила з 21 по 24 червня у німецькому Франкфурті. Виставка Heimtextil – місце зустрічі старих та нових друзів. В «Едельвіці» зазначили, що відразу ж – робота почалася прекрасним стартом.

Для зустрічі на виставці Heimtextil президент асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт дала повноваження голові правління ПРАТ «Едельвіка» Юрію Переходько та голові Спостережної Ради ПрАТ ВКФ «Леся» Миколі Сиченко зустрітись та обговорити важливі питання співпраці з генеральним директором Euratex (Європейська конфедерація одягу та текстилю) Дірком Вантігемом.

Зустріч відбулася. Наголосимо, що Дірк Вантігем прикріпив до піджака булавку з тризубом України, що свідчить про підтримку нашої держави в час війни.

Юрій Переходько та Дірк Вантігем

Під час бесіди обговорили спільний курс на розвиток галузі, можливість участі українських компаній в інвестиційних, технічних та освітніх програмах, обмін фахівцями. Також поспілкувалися щодо можливості безмитної торгівлі та розвиток виставкової діяльності українських компанії в рамках наявних пільгових умов та можливостей.

«Міжнародні виставки такого масштабу, як Heimtextil, – це найкраща можливість для розвитку та підготовки інновацій в галузі та на конкретному підприємстві зокрема.  Українські компанії сильні – попри ворогів та завдяки друзям. Дякуємо за підтримку! І все буде Україна!» – наголосили в пресслужбі волинської компанії.

«Дуже важливо продовжувати процес євроінтеграції в питанні гармонізації технічної документації та стандартів. Адже це дозволить українській продукції бути конкурентоспроможною на ринку країн Європи і світу», – додали в пресслужбі компанії.

До слова, окрім Heimtextil 2022 у Франкфурті паралельно проходили ще дві виставки: Techtextil (інноваційні гнучкі матеріали) та  Texprocess (обладнання для виробництва текстильної продукції).

Заступниця директора міжнародної виставкової компанії ООО «Парус Экспо Медіа» Наталія Трохоненко у себе на фейсбук-сторінці зазначила, що від України брали участь шість виробників, які всупереч війні вирішили рухатись далі: Matiss Art Studio, Edelvika, ODA Tex, SiDi Group, T-Style, TIS. Виставки відвідали понад 400 українських професійних байєрів (експерт, який орієнтується в новинках і тенденціях сучасної моди, вміє обирати речі, які будуть мати попит у покупців, формує модні колекції для магазинів і рахує їхню окупність, – ред.).

«Франкфурт вітав прекрасну та творчу групу українських текстильних декораторок та дизайнерів, для яких організували вітальний прийом та тур по зоні трендів, а також архітектурний тур для контрактного бізнесу», – написала Наталія Трохоненко.

На стенді EURATEX, Європейської конфедерації виробників одягу та текстильної продуціїї, в рамках спільної ініціативи EU-Ukraine Textile Initiative (EUTI), члени Укрлегпрому провели продуктивну зустріч і обговорили можливі формати співпраці.

Наталія Трохоненко зауважила, що українські компанії отримували як моральну підтримку від світової спільноти, так і реальні замовлення. Особливо, з огляду на тимчасове скасування експортних мит до ЄС.

«Певне занепокоєння у закупівельників викликали можливі логістичні проблеми, але наші виробники були готові пропонувати безпечні та економічно вигідні рішення. Майже усі експоненти відмічали високу якість бізнес-відвідувачів, що прибули цьогоріч до Франкфурта», – написала Наталія Трохоненко.

Виставку Heimtexil провели додатково у літні дати на вимогу учасників світового ринку.

Фото зі сторінки Наталії ТРОХОНЕНКО

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024