За придбані ліцензії на продаж підакцизної продукції на Волині до бюджету сплатили понад 11 мільйонів гривень

17 Липня 2022, 16:50
Реалізація підакцизної продукції 836
Реалізація підакцизної продукції

Упродовж січня-травня 2022 року представники волинського бізнесу, які реалізують підакцизну продукцію, сплатили 11,3 мільйона гривень плати за придбані ліцензії. 

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Зокрема, в області 4,5 мільйона сплатили за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Понад 5,7 мільйона отримали громади від платників за ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету понад 1 мільйон гривень. 

Наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів.

А це означає, що безліцензійна торгівля спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, безліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Споживачам варто перевіряти наявність ліцензії у продавця лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та пального з тим, щоб отримати легальний та якісний товар. На кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна бути марка акцизного податку встановленого зразка, – звертають увагу у податковій службі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024