Громадяни знайомляться з нормами одноразового добровільного декларування в Центрі обслуговування платників Маневицької ДПІ

14 Серпня 2022, 13:20
Зустріч в Маневичах 469
Зустріч в Маневичах

Тематичні зустрічі з платниками з питань одноразового добровільного декларування стали звичною практикою. Зокрема, начальник Маневицької ДПІ Наталія Бідун особисто спілкується з платниками, котрі цікавляться податковою амністією активів.

У ході діалогу представник податкової служби пропонує громадянам ознайомитися з тематичною друкованою продукцією та роз’ясненнями в банері «Одноразове добровільне декларування».

Начальник Маневицької ДПІ Наталія Бідун каже, що громадяни просять конкретизувати вимоги до потенційних декларантів та особливості подання одноразової добровільної декларації.

«Якщо вартість активів, що придбані за кошти без оподаткування, не перевищує 400 тисяч гривень, декларацію подавати не треба. В інших випадках громадянин має право задекларувати нерухомість чи інше майно і, сплативши визначений законом збір, легалізувати активи, що придбані за кошти без належного оподаткування. Такі умови для виведення з «тіні» майна і готівки держава запропонувала вперше. Тож пропонуємо усім скористатися наданою можливістю», - зазначає начальник Маневицької ДПІ Наталія Бідун.

Також можна не декларувати квартиру/квартири, загальна площа яких не перевищує сукупно до 120 кв. м. та будинок/будинки , загальна площа яких не перевищує сукупно до 240 кв. м, технічні споруди до 60 кв.м., земельні ділянки - у межах норм безоплатної приватизації та один транспортний засіб особистого некомерційного використання.

Якщо площа нерухомості чи іншого майна перевищує зазначену, або ж особа має активи вартістю понад 400 тисяч гривень і придбала їх за рахунок доходів, з яких не сплачено податків, варто скористатися правом на податкову амністію.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024