Волинські рибоохоронці за минулий тиждень зафіксували сім порушень на водоймах області

25 Серпня 2022, 14:00
Порушення на водоймах області 907
Порушення на водоймах області

З 15 по 22 серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили сім порушень природоохоронного законодавства.

Серед них п’ять порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (вилов риби з перевищенням дозволеної кількості гачків на особу) та два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби забороненим знаряддям лову). Про це інформує пресслужба Волинського рибпатруля.

Відповідно до результатів, вилучили два заборонені знаряддя лову, серед яких 125 метрів сіток.

Порушення зафіксували: на:

  • На водоймі, поблизу р. Омелянівка на вул. Ковельській у Луцьку. Два порушники з гумового човна здійснювали вилов риби сітними знаряддями лову.
  • На водниому об’єкті у селі Щурин Доросинівської громади Луцького району. Склали дві постанови про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • На озері Турське, поблизу села Тур Заболотівської громади Ковельського району. Громадянин знаходився поблизу водойми з сухою сіткою.
  • На річці Західний Буг, поблизу села Мовники Литовезької громади Володимир-Волинського району. Порушник здійснював вилов водних біоресурсів з перевищенням дозволених знарядь.
  • На  озері у місті Нововолинськ Володимир-Волинського району. Склали постанову про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства. В іншому випадку на рибних мародерів чекає покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у водних об’єктах Волинської області. За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адмінштрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024