Добірка можливостей для українського бізнесу

06 Вересня 2022, 16:06
Український бізнес 1079
Український бізнес

Український бізнес зазнав важких втрат з початку повномасштабного вторгнення росії до України.

За даними опитування «МСБ в часи війни» 20% малого і середнього бізнесу втратили понад100 тисяч доларів через війну.

Разом з тим за даними Opendatabot, з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну було зареєстровано майже 150 тисяч нових бізнесів. З них 132 тисячі — це фопи, та понад 14 тисяч юридичних осіб.

Бізнес є основною опорою економіки країни, а його спроможність вистояти - передумова нашої спільної перемоги. Важливо, щоб українські підприємці дізнавались про фінансові можливості та користувались ними. 63% опитаних Європейською Бізнес Асоціацією не користувались ні державними, ні міжнародними програмами для підтримки свого бізнесу.

Щоб українські підприємці могли оперативніше отримувати інформацію про фінансові можливості Making Cents International в рамках програми USAID “Мріємо та діємо” запустили спеціальну розсилку. Щовівторка вона публікується на сторінці програми.

Нижче подаємо перелік актуальних можливостей.

  •  До 530 тис. грн компенсації витрат малим агровиробникам, які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі в рамках бюджетної підтримки Європейського Союзу.
  •  Фінансова допомога до 300 тисяч гривень для малого та середнього бізнесу, який зареєстрований на території Львіської міської територіальної громади. Далі йде перелік можливостей та необхідних документів.
  • Допомога на придбання обладнання та інших матеріалів: заява, проєкт розвитку бізнесу відповідно до аплікаційної форми та комерційна пропозиція заявника компанії.
  • Компенсація вартості комунальних послуг та оренди за березень-квітень 2022 року, а також витрат на відновлення знищеного або пошкодженого майна та продукції: заява, довідка про факт перебування ВПО або акт обстеження майна, зруйнованого внаслідок воєнних дій, копії платіжних документів, квитанції, акти виконаних робіт або послуг, фотофіксація.
  • До 100 тис. грн на оренду нерухомого майна та послуг з перевезення, монтажу та ремонту обладнання: заява, угоди, акти виконаних робіт та послуг, копії платіжних документів.

Документи потрібно подати до Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

  • Проєкт допомоги в релокації бізнесів та створення West Business Hub від ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».
  • Допомога в розмірі 2000 євро на відновлення бізнесу від Проєкту «СпівДія: кар'єрне консультування та підприємництво» в межах програми USAID «Мріємо та діємо» та EU4Youth.
  • Можливість отримати гранти на власну справу, теплицю, сад чи переробне виробництво від єРобота.
  • До 25 тис. дол. США на фінансування діяльності та до 10 тис. дол. США на менторську підтримку для підприємств, що працюють на підвищення обороноздатності країни та післявоєнної відбудови від Українського Фонду стартапів спільно з Міністерством цифрової трансформації України.
  • Програма кредитування за субсидійованою відсотковою ставкою.
  • Підтримка жінок, що вимушено покинули домівки, втратили бізнес та дохід чи працюють в небезпечних умовах: тривала консультаційна підтримка, гранти до 30 тисяч гривень в рамках роботи Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй.
  • Гранти до 100 тис. грн для започаткування, масштабування та/або релокації існуючого бізнесу в селах та малих містах від БФ «МХП-ГРОМАДІ».
  • Гранти для сплати частини орендної плати державного майна для представників МСБ - орендарів державного майна, що здійснюють гуманітарну та волонтерську допомогу, та підтримують ВПО від Благодійного фонду «Дихай».

Розробка цих матеріалів стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст цього матеріалу є відповідальністю Making Cents International і не обовязково відображає погляди IREX, USAID чи Уряду Сполучених Штатів.

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024