Деревообробне підприємство заплатить державі мільйон гривень за забруднення повітря

15 Вересня 2022, 10:29
Фотоілюстрація 1174
Фотоілюстрація

Під час перевірки столичного приватного підприємства Спортивний клуб «ЮКА», яке займається деревообробною діяльністю, у 2020 році виявили екологічні порушення. 

Як розповідають у пресслужбі Держекоінсперції поліського округу, упродовж декількох років підприємство порушувало вимоги Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не маючи на те відповідного дозволу.

На вимогу інспекції у підприємстві надали довідку про фактично відпрацьований час джерел за період відсутності дозвільних документів. Фахівці інспекції, керуючись відповідною «Методикою», провели розрахунок шкоди, завданої порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря. Її розмір склав понад 1,2 млн гривень.

Добровільно збитки підприємство не відшкодовувало, тому інспекцією матеріали перевірки передала до Житомирської обласної прокуратури для здійснення відповідних заходів реагування.

Північний апеляційний Господарський суд позовні вимоги органів прокуратури в інтересах Державної екологічної інспекції Поліського округу до приватного підприємства задоволені повністю. Тож на користь держави має бути відшкодовано 1,2 мільйона гривень. 

Читайте також: Жителі Острога самостійно контролюватимуть якість повітря

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024