На Рівненщині проаналізували фінансову ситуацію в громадах Вараського району

28 Вересня 2022, 17:11
Бюджет 669
Бюджет

Так, за січень-серпень цього року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 650 мільйонів гривень. 

Це більше, ніж за аналогічний період минулого року на 12 відсотків або 70 мільйонів гривень. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Однак із 8 громад Вараського району 5 не виконали план. Це пов’язано переважно з заборгованістю підприємств, які працюють на їх територіях. Також недоотримували  акцизний податок на пальне. Разом з тим, голови ТГ докладуть зусиль, щоб до листопада-грудня забезпечити виконання місцевих бюджетів.

Тим часом на сьогодні важливим питанням залишаються видатки на потреби військових. Це загальний внесок у перемогу, вважає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Тим більше так склалося, що значна частина надходжень до місцевих бюджетів – це сплата ПДФО від військових. І ці гроші мають використовуватись виважено.

«На сьогодні 50 відсотків держбюджету спрямовується на обороноздатність. І важливо на рівні області, районів та громад синхронізуватися в цьому процесі. Важливо розуміти, що коли ми говоримо про вчасну сплату податків, то мова йде про можливість забезпечити захист територій, подбати про потреби військових, а отже наблизити нашу перемогу»,- прокоментував Віталій Коваль. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024