На Закарпатті з комунальної власності вибули землі вартістю понад 5 мільйонів гривень

02 Жовтня 2022, 10:29
Землі 316
Землі

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури державній кадастровій реєстраторці одного з відділів ГУ Держгеокадастру Закарпаття повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, внаслідок недбалості службової особи з комунальної власності вибули три земельні ділянки у селищі Буштино, що на Тячівщині. Їх загальна площа склала 2,4 гектара, а вартість понад 5 мільйонів гривень. Наразі на них наклали арешт.

Встановили, що надана підозрюваній технічна документація із землеустрою не відповідала законодавству. До того ж були наявні й інші підстави для відмови у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру та проведенні процедури реєстрації.

Попри це, держреєстраторка не здійснила перевірку отриманих документів належним чином і, як наслідок, допустила вибуття земель селищної ради у власність третіх осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024