Лісівники Ратнівщини провели інвентаризацію

12 Жовтня 2022, 18:00
Саджанці дерев 807
Саджанці дерев

Інвентаризація лісових культур – це перевірка вирощеного на якість. А ще – відповідність затвердженим проєктам та призначення необхідних заходів із покращення стану лісокультурних об’єктів.

Кожної осені в лісництвах ДП «Ратнівське ЛМГ» працівники проводять інвентаризацію лісових культур. Цей рік не став винятком. Протягом місяця лісівники рахують сіянці та саджанці, які вирощували у розсаднику. Кожна ділянка лісових культур – під їх пильним наглядом. Про це пише Волинське ОУЛМГ.

Для забезпечення своєчасного і якісного проведення робіт з інвентаризації лісокультурних об’єктів створена спеціальна комісія.

Як проводиться інвентаризація?

Насамперед однорічні лісові культури перевіряються на відповідність проектам, тобто: схема посадки за породами, відстань між рядками, розміщення сіянців в ряду. Крім того, перевіряється приживлюваність і проводиться якісна оцінка одно-, дво- та трирічних лісових культур.

У результаті порахували: більше 3 млн штук садивного матеріалу основних лісоутворюючих порід (а це – сосна звичайна, вільха чорна, дуб звичайний, модрина європейська, ялина європейська та береза повисла) та інші готові до висадки.

Крім того, є понад 2 тис. шт. саджанців декоративних порід, які стануть окрасою населених пунктів.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024